Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Θά μᾶς φᾶνε καί τα τσακάλια !!!


Τά δύο δῶρα πού μᾶς ἒφεραν οἱ "οἰκολόγοι"....


Ναι συνέβη κι αὐτό !!! Ἐπίθεσι ἀπό τσακάλια εἲχαμε στα πρόβατα συμπολίτη μας την προχθεσινή νύχτα ὃ,που τούς ἂνοιξαν τόν λαιμό και στην συνέχεια ἒφαγαν τα σωθικά τους !
Και αὐτό ὂχι μακριά, ἀλλά μέσα στο χωριό ! Στον Λόγγο !
Γι'αὐτό εἶχαν ἀναστατωθεῖ την νύχτα ὃλα τα σκυλιά τοῦ χωριοῦ !
Συζητώντας σήμερα μαθαίνουμε ἀπό συγχωριανούς μας ὃτι ἐδῶ και πολύ καιρό ἀκούγονται τά νυχτερινά οὐρλιαχτά τῶν ἂγριων αὐτῶν ζώων πού εἶχαν ἐξαφανιστεῖ ἐδῶ και πολλές δεκαετίες και πού κάποιοι φρόντισαν στα πλαίσια τῶν ἀρρωστημένων τους ἰδεοληψιῶν να ξαναφέρουν στην περιοχή μας.
Ἒφεραν και ἀγριογούρουνα τά ὁποῖα δεν ὑπῆρχαν στήν Πελοπόννησο τουλάχιστον για  ἑκατονταετίες, χωρίς να λογαριάσουν τίς συνέπειες πού θα ὑπάρξουν στις ἀγροτικές καλλιέργειες και στην ἀσφάλεια τῶν ἀνθρώπων ἀπό την ὑπεραύξησι τοῦ εἲδους πού σύντομα θα προκύψει !
Ὃποιος θέλει λοιπόν κάνει ὃ,τι θέλει σ'αὐτήν ἐδῶ τήν χώρα !
Μπορεῖ να το παίζει ἀπό ἀνθρωπιστής με αὐστηρά σκοτεινά κατευθυνόμενου ὁρίζοντα ἀνθώπινες εὐαισθησίες, μέχρι "οἰκολόγος" πού να σπέρνει λύκους, τσακάλια, φίδια και κάθε ἂγριο στοιχεῖο πού οἱ ἂνθρωποι πάλεψαν για χιλιάδες χρόνια νά ἀπαλαγοῦν ἀπό αὐτά.
Ὁ Ἡρακλῆς ἀπάλλαξε την Πελοπόννησο ἀπό τά τελευταῖα λιοντάρια πρίν τρεῖς περίπου χιλιετίες, ἐνῶ οἱ γονεῖς μας και οἱ παπποῦδες μας την ἀπάλλαξαν ἀπό τούς λύκους και τά τσακάλια!
Ὃλα αὐτά γιά να ἒρθει μία παρέα ἀνθώπων πού δεν μόχθησαν στήν ζωή τους και πού δεν ξέρουμε ἀπό πού σιτίζονται για να μᾶς τά ξαναφέρουν ! ...
Καιρός εἶναι να μᾶς φέρουν και κόμπρες ἀπό την Ἀσία τίς ὁποῖες δεν γνώρισαν οἱ περιοχές μας στα ἱστορικά τουλάχιστον χρόνια.
Ἐπειδή ἡ διαστροφή, ὃλα τά ἒχει μέσα στις προδιαγραφές της... Ἂς μην ἀποκλείουμε καί αὐτό...




3 σχόλια:

  1. Και για να μην ὑπάρχουν παρεξηγήσεις... Κανείς δεν ἀμφισβητεῖ τίς ἀρχές τῆς ἰσορροπίας μέσα στην φύσι. Το ποντίκι για παράδειγμα, αντιμετωπίζεται με το φίδι... Ὁ πολιτισμός ὃμως διώχνει και το ποντίκι και το φίδι, ἐνῶ στην θέσι τους ἡ φύσις ἒβαλε την γάτα ἡ ὁποία ἐνστικτωδῶς θέλει να δείχνει στο ἀφεντικό ὃτι εἶναι ἂξια τοῦ ρόλου της ἐπιδεικνύοντας το θήραμά της... Παλαιά στην περιοχή μας ζοῦσαν στα βουνά γυπαετοί οἱ ὁποίοι καθάριζαν την φύσι ἀπό τά ψοφίμια και οἱ ὁποίοι ἐξολοθρεύτηκαν ἀπό φόλες και ἀπό κάποιους αναίσθητους κυνηγούς. Οὒτε ἀμφισβητεῖται φυσικά ὁ ρόλος τοῦ τσακαλιοῦ μέσα στους κανόνες τῆς ἰσορροπίας. Αὐτό πού ἀμφισβητεῖται, εἶναι να παίρνουν κάποιοι αὐθαίρετες ἀποφάσεις, συχνώτατα ἀκραῖες και να την ἐφαρμώζουν αὐταρχικά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο πιο ήπια μπορώ, εκδηλώνω την αποστροφή μου για τον τίτλο του άρθρου, εντελώς παραπλανητικό, αλλά και το περιεχόμενο της δημοσίευσης, που εκδηλώνει πλήρη άγνοια της περιβαλλοντικής ισορροπίας.
    Δεν προσφέρεται ο χώρος εδώ για μαθήματα βιολογίας, φυσικά!
    Η βλακωδώς ανθρωποκεντρική άποψη, αστήρικτη επιστημονικά κι αυτοκαταστροφική για τον ίδιο τον άνθρωπο, δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εξαφάνιση του ανθρώπου. Ολοένα και περισσότερα είδη χλωρίδας και πανίδας εξαφανίζονται, με υπαρκτό κίνδυνο την αλλοίωση της φυσικής ισορροπίας, τη διαταραχή της τροφικής αλυσίδας, μέσα στην οποία υπάρχει και ο άνθρωπος.
    Η μόνη μας ελπίδα να διατηρηθεί η ζωή στον πλανήτη είναι η γνώση των συνεπειών της δράσης του ανθρώπου στο οικοσύστημα, ο περιορισμός των βλαβερών επιπτώσεων της επικράτησής του και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Όπως κάνουν οι πιο αναπτυγμένες χώρες του κόσμου με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο, μέσα σε προστατευμένο πλούσιο και πλήρες οικοσύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν κάνουμε μαθήματα οἰκολογίας μέσα ἀπό το δημοσίευμα... Ὀφείλει ὁ καθ ἓνας να γνωρίζει ὃτι δεν εἶναι ὁ μόνος πού πιθανόν να ἒχει οἰκολογικές εὐαισθησίες… Ἀλλά οἱ ἀκραῖες και αὐθαίρετες συμπεριφορές δημιουργοῦν ἀκραία αντανακλαστικά... Το δημοσίευμα ἐκφράζει την ἀγανάκτησι τοῦ ἀνθρώπου τοῦ μόχθου ἀπέναντι σέ κάποιους πού ζοῦν σε δικό τους κόσμο... Ἂς συμφωνήσουμε ἀπόλυτα ὃτι οἱ χωρίς ὃρια αὐθαίρετες παρεμβάσεις στην φύσι θα ἐπιφέρουν καταστροφικές παρενέργειες ! Αὐτές ὃμως δεν καθορίζονται ἀπό την αὐθαίρετη εἰσαγωγή ζωϊκῶν εἰδῶν σε περιοχές πού ἒχουν ἀπό δεκαετίες ἐξαφανιστεῖ και στις ὁποῖες ἡ φύσις με την σοφία της ἒχει ἐπιβάλει τίς δικές της ἰσορροπίες. Ἂς δοῦμε τίς ἀνεξέλεκτες ἐκχερσὠσεις πού βγάζουν μάτια, την καταστροφή τῶν χειμάρων και ἆλλα τραγικά πού οἱ ἲδιοι τά δεχόμαστε και τούς κάνουμε πλάτες με τίς ἀψυχολόγητα ἀκραῖες συμπεριφορές. Αὐτόν πού τοῦ ἒφαγαν τά πρόβατα δεν τον κάνεις σὐμμαχο μέσα ἀπό τέτοιες ἀκρότητες. Ἂσε τον κτηνοτρόφο ἣσυχο στον χῶρο του, το ἲδιο και τον ἀγρότη και προσπάθησε μαζί του να βρεῖτε κοινούς τρόπους για την ὑπεράσπισι τῆς ζωῆς τοῦ πλανήτη....

      Διαγραφή